*

paiviruippo

Huomioita unista

  • Huomioita unista

Suuri osa unista on assosiaatioita (mielikuvia, mielleyhtymiä) muutamien viime päivien aikana tapahtuneista, nähdyistä, kuulluista, ajatteluista, luetuista, aistituista ja koetuista, jne. asioista.
 
Lisäksi unia nähdään asioista, ihmisistä, paikoista, teoista, jne. joilla on ollut tai on merkitystä (hyvässä ja pahassa, oikeassa ja väärässä, jne.) elämässä.
 
Välillä unissa ollaan toisessa maailmassa, ei tässä todellisuudessa.
 
Kaikkea, mitä unissa nähdään, koetaan, tehdään, tunnetaan, tapahtuu, jne. ei pysty ymmärtämään, koska elämä ei ole täysin ymmärrettävissä ja selitettävissä. Se on vain yritettävä hyväksyä.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Usein toistuvat unet tai samankaltaiset unet kertovat selvästi kyllä jostain traumasta tai käsittelemättömästä asiasta. Sellaisia unia voisi hyödyntää terapeuttisesti.

Sen lisäksi, että uniin tulee mielleyhtymiä ja aistimuksia tapahtuneista asioista, niin uskon kyllä, että unien sisältöön vaikuttaa myös jonkinlainen satunnaisgeneraattori, joka pukkaa uneen osittain vähän mitä sattuu jostain aivolokerosta löytämään.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olen huomannut että viimepäivien tapahtumat antavat usein unille aiheita. Niissä sitten esiintyy satunnaisesti tuttuja eläviä ja kuolleita henkilöitä vuosikymmenien takaa. Joskus toistuu sama paikka, esim. risteys ja mäki, unessa syntynyt uusi paikka.

En oikein usko traumaan, unet ovat satunnaisesti eri aineksista muodostuneita omia kertomuksia, kuten Juha sanoo. Eli satunnaisgeneraattori pukkaa uneen mitä sattuu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä toistuvat tietynlaiset painajaiset kertovat jostain traumasta, jota ei välttämättä edes tiedosta. Unista voi saada osviittaa sellaisten asioiden käsittelemiseksi, jotka vaivaavat vain tiedostamattomalla tasolla. Tämä ei kuitenkaan ole unien valtavirtaa, se pitää paikkansa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Unet puhdistavat aivoja ahdistuksista. Unet voivat olla myös kokijansa tunteiden vahvistajia.

Viime yönä näin unta, että kaksi pikkuveljiäni oli kuollut. He olivat sillä tavoin outoja, että saatoin nostella heidän ruumiitaan ja tuntea ne kevyinä. Ongelmana unessa oli, että ruumiille ei ollut arkkuja.

Sen verran vielä unen loppuvaiheesta muistan, että totesin sisarilleni, mitä meistä ajatellaan, kun ei pojille arkkua olla pystytty hankkimaan.

Kun heräsin, olin helpottunut.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset